вівторок, 14 грудня 2010 р.

Обідрана освіта або недоумкуватий міністр

Мабуть, вже всіх дістали ці необдумані реформи в освіті. Кожного тижня чуєш про якісь нові витівки нашого вельми шанованого міністра Табачника. То прийнята, то відмінена реформа, то не зрозуміло що з дванадцятирічною шкільною освітою. То введення обов'язкових платних "н" в університетах (добре, що студенти відстояли свою позицію). То перепис підручників з історії. 
 Що хоче цей недоумкуватий міністр? (Вибачте за грубість, та правди ніде діти)
 Українська мова йому непотрібна,він і спілкуватись нею не вміє. Зовнішнє тестування не потрібне. Києво-Могилянська академія теж не потрібна. Чи не схоже це на повтор історії? Російська імперія теж хотіла знищити академію, було заборонено читати лекції українською мовою. (Думаю, цього не написали б в нових підручниках з історії). Для чого?Щоб знищити вільний освітній та національний дух провідного українського університету. 
  А цьогорічний Міжнародний конкурс з української мови? Пам'ятаєте цю історію? Та що говорити про його нововведення в освіті, якщо сам він безграмотна людина, яка навіть не знає як правильно говорити "в Україні" чи "на Україні". Звичайно, таким "фруктам", як Табачник вигідніша ситуація перебування НА УКРАЇНІ (вилізти на голову і звісити ноги), аніж в Україні. 
  А про кошти за освіту? Цитую слова цього проянуковського прихвостня: "Зважений підрахунок Міністерства освіти, Міністерства економіки в порівнянні з обласними адміністраціями показує, що якісне надання освітніх послуг студентові вузу неможливе за суму менше 10 тисяч гривень, а в містах-мільйонниках - 12-14 тисяч гривень. Всі, хто робить це за менші кошти, або демпінгують, або маніпулюють з наданням освітніх послуг" 

    Як батьки, які обоє отримують заробітну плату в три тисячі гривень(добре, якщо ще стільки), можуть оплатити освіту своїй дитині в таку суму? Де логіка, де розум? Начхати на всі ці побутові проблеми нещасних українців, головне, щоб було чим свої кишені набити.
   Цікаво, що нас далі чекає? Що ще придумає ця "помилка природи"? У ВНЗ ми навчатимемось російською мовою, платитимемо 10 тисяч гривень, а за магістратуру, можливо, й цілих 20! При цьому всьому, ця "влада" навіть не дає гаранту працевлаштування за здобутим фахом. До чого ми докотилися?  Пригріли ціле кодло змій на й так понівечених грудях України!
  Була б воля нашого президента і того ж табачника мене вже б давно посадили за ці слова. Але дякувати Богу в нас ще поки є свобода слова і демократія. І я висловлюю свою думку з приводу всього цього цирку, від якого сльози навертаються на очі. Бо я свідома Українка і не збираюсь мовчки на все це дивитись. В мене ясний розум і очі без рожевих окуляр. Цікаво, що думають з цього приводу інші....

5 коментарів:

  1. Справа у тому, що всі так звані „реформи” Табачник зводить на заміни європейського зразка перетворень останніх 5 років на примітивні кремлівські принципи. Він, припустимо, отримує матеріальні чи моральні задоволення від того, що копіює найгірші російські стандарти в освіту України. Але це все тимчасово, так би мовити – піар.
    Припустимо, він порушує Болонські угоди – його не підтримують навіть ті, хто голосував за Януковича. Навіщо молоді України вузи Росії замість можливостей визнання їх дипломів у Європі та продовження навчання у країнах ЄС? Це викликає тільки посмішку: тепер студенти із Донецька будуть ближче до совєцького сараю Іркутська замість коледжу Брюсселя чи Лондону)))
    Теж саме стосується програм з історії чи літератури: припустимо, убрали вони рядки про Голодомор-геноцид, про Січових стрільців, Крути тощо чи кажуть, що Другу світову війну розпочав Гітлер, а не радянський режим. Ну, то що? Хіба можна зараз утилізувати всі підручники, диски, фільми чи Інтернет з Правдою? Хіба молодь не знає, як Москва ділила Польщу чи робила акти агресії проти Фінляндії, Польщі, Румунії, Західних України чи Білорусі? Все це вже не приховаєш. І таки парадокси тільки будуть зосереджувати увагу освітян на пошуках Правди. Якби табачники це не ворушили – може люди і не допитувались Правди, а так - зворотна реакція)) Закон маятника!
    Теж саме сталося із їх гнилою акцією георгієвська стрічка. Після цього кожного року у день депортацій кавказькі народи стали робити у себе дома таке – пов’язують стрічки зеленого кольору. Почалася акція синьо-жовта стрічка в Україні. А примати гомо совєтікус вже встигли осоромити ідею кремляді з цією помаранчово-чорною стрічкою – і на собак вішали, і горілкою із стрічками торгують, навіть на платні туалети вішали))
    Так саме з „реформами” в освіті: вони роблять дуже якісний контраст на фоні якого студенти будуть уважніше придивлятися на те, що їм намагаються закинути у мозок. Баранів, на щастя, вже не має. Освіта сьогодні – зарплатня і кар’єра завтра. Нехай сині клоуни ще трошки подопомагають нашим учням розібратися остаточно Хто є Ху в історії України.
    Дивитесь на цю кремлядь, як на тимчасову допомогу освітянам України: кривда не прив’ється, але Правда за допомогою новітніх технологій випливе. Коли у підручниках за Ющенка почали писати більше правди, на неї мало хто звертав уваги. Тому, що правда не контрастувала з брехнею. Тепер буде легше. Трошки залишилось потерпіти та не давати сідати собі на голову цій кримінальній камарильї. Шануймося, бо вони нас не варті!

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую,пане Олеже! Мабуть, тут дійсно є своя сторона медалі - кремлядь розумна, та не дуже. Бо поки й не помічає, що грає проти себе. А народ, дякувати Богу, не дурний. Хіба тільки трохи сміливіші всі були б і пам'ятали, що свободу слова має кожен.
    А з останньою Вашою фразою 100% згідна!))

    ВідповістиВидалити
  3. Не розумію, що сталося - двічі ставив коментар - дуже погано проходить. Мене відштовхує із системи. Дивні речі в останні місяці творяться - викидає мене з багатьох, навіть власних блогів.
    Кремлядь розумна, але будь-яка її дія спричиняє протидію - так було в СССР - дисидентів душили, але вони народжувалися і становилися розумнішими. Це природа - від цього не відхрестишся. Єдине, що засмучує, то їх тимчасові посмішки та українська образа. Але люди ще не розуміють, що все буде добре! До побачення! Робота кличе))

    ВідповістиВидалити
  4. Шановна Валентино! Вітаю Вас з Новим роком! Бажаю Вам удачі, особистого щастя, здоров'я і всього найкращого у Вашому житті!

    ВідповістиВидалити
  5. Щиро вдячна! Вибачте, що з запізненням. Також бажаю Вам насамперед міцного здоров'я, успіхів у всьому, побільше приємних моментів у житті!

    ВідповістиВидалити