понеділок, 29 листопада 2010 р.

Данина мистецтву ароматів

... ммм. Знову цей п'янкий аромат. Запах, який збурює всі мрії та фантазії. Як рідко доводиться його вловити. Але, коли він знову залоскоче ніс - душа тріпоче, як листя осики на вітру. 
  Парфуми – спокуса, яка непомітно пробирається у світ наших чуттів, викликає бажання, будить фантазію і оживляє мрію… Протягом століть легендарні парфумери розробляють рецепти для створення неповторних ароматів квітів, листя, трав, поєднаних із спеціями та іншими секретними інгредієнтами.  Роками, малесенькими кроками, численними формулами і незліченною кількістю спроб метри парфумерного мистецтва дарують нам нові й нові шедеври.
 Я не випадково сказала мистецтва, бо саме так і вважаю. Чому ми відносимо до мистецтва музику, полотна різних художників, архітектуру, скульптуру...і т.п. Чому ніколи не задумуємось над тим, що аромат парфумів, який ми якось обрали собі, це також неабияке мистетво. Адже стільки сил, терпіння, творчості було вкладено  в маленький флакончик неперевершеного аромату. Лише крапля цієї чарівної рідини і наше обличчя розпливається в посмішці,а очі мимохіть самі закриваються від задоволення. Бо ж відомо, що запахи можуть впливати на настрій людини і змінювати його. При цьому певні аромати можуть викликати розслаблення, збудження або посилення чуттєвості.

  Трішки фактів тут, я думаю, не завадить. Наприклад, деякі з'єднання мускатного горіха з іншими інгредієнтами знімають стрес, відчуття страху, дарують відчуття щастя та спокою. Відомий також вплив і ароматерапій. Американський психіатр Хірш встановив, що певні запахи викликають конкретні дії і поведінку людини. А в деяких країнах аромати використовують для збільшення продуктивності праці. Ще за допомогою різних ароматів, торговці приманюють до себе покупців.
 Одним словом, що не кажи, а мистецтву ароматів слід віддати належне. Адже вони наповнюють наше життя маленькою часточкою щастя, спокою, мрій і задоволення. Отож честь і хвала усім парфумерам!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар