субота, 13 листопада 2010 р.

Спільне життя до одруження

Мабуть, чи не кожен з нас задумувався про спільне життя до одруження. Всі вбачають у цьому свої плюси та свої мінуси. Я теж не виняток, неодноразово слухала думки друзів з цього приводу. Отож...
Чим швидше одружитеся, тим довше проживете разом.До парадоксального висновку прийшли американські психологи – виявляється, щоб уникнути розлучення, потрібно... швидше одружитися.
Фахівці встановили, що пари, які живуть разом до одруження, частіше розлучаються в порівнянні з тими, хто починає сумісне життя тільки після укладення офіційного шлюбу.
Крім того, ті, хто жили разом до весілля і потім одружилися, взагалі менше задоволені своїм шлюбом, - пише журнал The Psychological Science. Психологи також задалися метою дізнатися, чому пари вирішують жити разом, і в ході опитування виявили, що основним приводом для більшості стала потреба проводити більше часу один з одним.
  На другому місці учені відзначають економію при сумісному господарюванні. До речі, ці твердження суперечать раніше прийнятим уявленням про те, що пари починають жити разом, щоб перевірити свої стосунки.
  Проте, більшість пар і починають жити разом, щоб придивитись одне до одного, спробувати цього побуту та й більше зрозуміти одне одного. Адже саме так вони краще себе пізнають.
Як на мене, то краще трохи пожити разом, а вже потім і одружитись. Аніж бігти до РАГСУ, бо вже прикортіло спробувати такого життя, а потім через три місяці розлучатись, бо виявляється не зійшлись характерами. Чи когось дратують якісь звички в повсякденному житті.
Цю тему можна продовжувати і обговорювати хоч 24 години на добу, бо хто як хоче, так і влаштовує своє життя.
Що Ви на це скажете?

2 коментарі:

  1. Можливо, деякі пари не наважуються одружуватись, бо спільне життя - це ще й велика відповідальність перед партнером, яку не кожен бажає брати на свої плечі? Хоча, правильно сказано: "...хто як хоче, так і влаштовує своє життя".

    ВідповістиВидалити
  2. Цілком згідна, таких навіть багато. Проте, мені здається, якщо кожна пара розуміє, що не може одне без одного(а такий момент завжди настає), то чому б не спробувати пожити разом.А ще краще дійсно одружитись)))

    ВідповістиВидалити